maanantai 22. heinäkuuta 2013

Sanin kanssa tokokokeessa taas

ja se olikin vähän erilainen koe, nimittäin yökoe. Koe siis alkoi klo 20 ja kesti jonnekin 01.30 asti, eipähän ollut ainakaan kuuma;) Kotona olin klo 4 aikaan yöllä, me hullut koiraharrastajat:D Aika tylsää olisi ollut tuohon aikaan yksikseen reissata (varsinkin takaisin päin), mutta onneksi saatiin matka- ja kisaseuraksi Mikaela kera Taon ja Taavin sekä Nadja Flown Hipin ja Pandan kanssa. Rattoisasti meni matkat mennen tullen:) Kiitokset mukavalle seuralle ja kerran vielä isosti onnea Flown ja Taavin hienoista 1-tuloksista!! Niin mahtavaa:)

Tuomarina kokeessa oli Riikka Pulliainen, josta tuli kyllä niin mun uusi lempparituomari:) Ennen kokeen alkua sanoi, että hän tykkää iloisista koirista ja toivoo näkevänsä iloista tekemistä. Kuulemma pieniä virheitäkin voi katsoa läpi sormien, jos vaan koiran ja ohjaajan tekeminen on iloista:) Siis aivan loistavaa, olen niin-niin-niin samaa mieltä! Iloinen tekeminen on tokossa se kaikista tärkein, siihen koko homma (ainakin mulla) perustuu! Lisää tälläisiä tuomareita kiitos!! :) Muutenkin tosi mukava ja kannustava tuomari! Voin kyllä suositella kaikille:)

Itse kokeeseen sitten:) Kaikki yksilöliikkeet suoritettiin tällä kertaa putkeen. Vähän jännitin, että kuinkahan Sanin motivaatio kestää, mutta ihan turhaan! Mun pitää nyt oikeasti alkaa luottaa enemmän koiriini!! Ne on sen ansainneet ja todistaneet niin monta kertaa:) Tällainen rivi saatiin aikaan, laitan siinä järjestyksessä kun liikkeet tehtiin:)

Paikalla makaaminen    10
Ruutu 0
(bongasi luoksetulo merkit heti kun mentiin kehään ja niitä kohti myös lähti. Kutsuin luo ja se oli 0. Tuomari sanoi, että voin kokeilla uudestaan ihan harjoitusmielessä. Uusintayrityksellä löysi ruudun ja kävi heittämässä hienoin kunniakierroksen ruudun YMPÄRI!! Tää oli uutta?? :O
Seuraaminen    9,5
(Tosi nättiä menoa ja tästä saatiinkin kehuja. Kuulemma kympin seuraamista paria haukahdusta lukuunottamatta)
Luoksetulo  5
(Tosi mystistä, mutta ei pysähtynyt seisomaan? Tää on se Sanin bravuuri, joten tulipahan taas todistettua, että varmoja liikkeitä ei ole olemassa)
Hyppynouto 10
Tunnistusnouto 0
(Toi oman, mutta käytti taas ensin väärää suussa..)
Liikkeestä istuminen 10
Kauko-ohjaus 6,5
(tarvitsi jättö maahanmenoon toisen käskyn ja yhdellä istu käskyllä nousi seisomaan. Lisäksi paikka kuulemma seilaa)
Metallinouto 10
Kokonaisvaikutus 9
(Tuomari sanoi, että tykkää meistä ihan älyttömästi, mutta haukkumisesta lähtee tuo piste. Muistutti, että EVL:ssä voi tulla keltaista korttia myös liikkeitten välissä haukkumisesta eli sitä pitäisi saada vähemmälle)

Tulos 203p ja VOI 3

Ja tässä vielä video kisoista klikkaa

Ruudun nollautuminen ei ollut sinänsä ylläri, koska tiedän "ylimääräisten" merkkien olevan Sanille tosi iso häiriö. Tuo ympärijuoksu taas oli yllättävä. Ruutu on kyllä meille semmoinen liike, joka elää koko ajan. Välillä onnistuu ja yhtäkkiä hajoaa taas ihan kokonaan...On tää ihanan hankalaa;) Tunnarin nolla oli vähän pettymys (ei Saniin vaan omiin koulutustaitoihini). Kun Sani ei ole enää piiiitkään aikaan käyttänyt treeneissä vääriä suussa. En oikein tiedä miten treenata/vahvistaa tätä liikettä, kun en saa ongelmaa esille treeneissä. Tylsä pieni virhe, joka kuitenkin nollaa koko liikkeen:( Voi-voi-luokka on kyllä ihan nimensä veroinen;) Haukkuminen on se meidän toinen ikuisuus ongelma, täytyisi tähänkin taas keskittyä ihan oikeasti! Kaikesta huolimatta jäi taas tosi hyvä mieli! Sani on ihana, tykkään siitä, sen tekemisestä ja sen kanssa tekemisestä tosi kovasti:) Ja kai tää on vähän outoa, mutta kaikista ongelmista huolimatta treeni-into vaan kasvoi:) Ehkä se on juuri tuo haastellisuus, joka tekee lajiin sen oman viehätyksensä. Se, että ensin joutuu näkemään vaivaa ja tekemään töitä...ja kun homma lopulta onnistuu..Jesta se tunne on huikea:) Viikonloppuna ollaan menossa shelttien tokoleirille Lentsun oppiin. Odotan tätä jo kovasti!! Toivon ja uskonkin, että saadaan varmaan sieltä apua näihin meidän ongelmiin:)

Muuten sitten loma jatkuu. Tämä viikko vielä aikaa nauttia!!:) Nyt en jaksa enää muita kuulumisia kirjuutella, laitan niitä myöhemmin:) Muutama kuva kuitenkin tähän loppuun:)

Ihanat naiset rannalla:)
 
ja metsässä...
 
ja kivellä :)
 
Pipsa söpöstelee
 
Elämä on ihanaa!!!
 
Tarkka vahti!


perjantai 12. heinäkuuta 2013

Purina openit ja lomatunnelmia

Aivan ihanat vajaa pari viikkoa kesälomaa takana!! Ja yli puolet vielä edessä:) Voi ihanuus! Koirille tää ei kyllä varsinaisesti ole lomaa, vaan yhtä touhua ja tohinaa:) Niiltä on aika monet päikkärit jääneet väliin;) Mut ei tunnu haittaavan.. yhtä innoissaan ovat aina tunkemassa mukaan :) Pikku-höpsöt:)

  
Parit rutiininhaku kisastartit ollaan käyty ottamassa Purina Openissa. Molempina kertoina samat tulokset: hyl ja vitonen. Vitosista sijat 2. ja 3. Tässä tuo toinen vitos-rata. Puomilla en tajunnut, että putken ulosmeno syöttää noin paljon ohi puomin, joten sieltä ohijuoksu, muuten oltiin aika lailla samalla radalla:)

https://www.youtube.com/watch?v=1SkijnD816U

Toista vitos-rata en harmittavasti saanut nauhalle, mutta siinä tehtiin kolmanneksi vikalle esteelle asti hienoa rataa. Kepeiltä hypylle vienti oli ihan mahdoton meille, tiesin sen jo rataantutustuessa, joten siinä pyörimistä ja pelastelua ja lopulta Tipi juoksi vikasta esteestä ohi. Ei harmittanut oikeasti yhtään:) Rutiinia oltiin hakemassa, ei nollia, joten hyvä vitonen oli paras mahdollinen tulos:) Tipi haki hienosti vaikean keppien avo-kulman ja persjättö puomilla onnistui täydellisesti, vaikka etukäteen arvelin kaikkea muuta;) Huipuinta kuitenkin, että meidän yhteistyö toimi ja saatiin tehtyä suht ehjä kokonaisuus:) Hyl radatkaan ei kumpikaan huonoja, pari huitaisu-kieltoa(koskahan oppisin hallitsemaan käteni) ja pari esteitten ohi juoksua, kun oletin enkä ohjannut...Mutta ei siis mitään kaaos-ratoja:) Rutiinin puutetta nuo meidän juhannussähläämiset tosiaankin tais olla..Nyt vaan lisää kisoja alle ja eiköhän meistä jossain vaiheessa ihan kelvollisia agilitaajia saada:)

Kisoja lukuunottamatta ollaan eletty aika lailla ilman aikatauluja:) Tästä syystä meidän lenkitkin on olleet sellaisia mini-vaelluksia:D Lopella käytiin heittämässä 8 tunnin lenkki ja Luukissa 6 tunnin. Enpä olisi uskaltanut ottaa Saanaa mukaan, jos olisin etukäteen tiennyt miten pitkiä ovat....Mutta Saana jaksoi molemmat hienosti, ei mitään ongelmaa! Saana ei ollut edes mitenkään lopen uupunut lenkin jälkeen, väsynyt kyllä, niinkuin me kaikki muutkin:) Eikä myöskään mitenkään jäykkä tai voipunut seuraavina päivinä:) Että semmoinen 12-vee teräsmuori:) Lenkit ei toki ole olleet mitään hikihatussa suorittamista vaan leppoisaa tallustelua. Uikkaamaan pysähdyttiin aina kuin mahdollista, syötiin eväitä ja valokuvattiin. Ihania, ihania reissuja ovat olleet, tuhannet kiitokset mahtaville reissukavereille! Olen monasti haaveillut ihan oikealle vaellukselle lähtemisestä ja nää reissut on vaan nostaneet mun innostusta. Joku päivä..:)

Noiden lenkkien lisäksi ollaan tehty ihan normaalejakin 1-3 tunnin lenkkejä, kun säät vaan on sallineet. Mutta enimmäkseen ollaan käyty ihan vaan uikkaamassa, helteillä ei paljon muuta jaksa... Pikkaisen ollaan treenattu tokoa, eikä yhtään aksaa (kyllä me taas syksyllä ehditään!). Ja valokuvannut olen varmaan enemmän kuin koko alkuvuonna yhteensä (no vähän liioitellen, mutta kuitenkin;))...

Tässä muutamia kuvia Lopelta. Luukin kuvat on vielä laittamatta koneelle...ja uikkakuvia laitan sitten seuraavaan postaukseen:)


Eka lampi katsastettu ja "koeajettu":)
  
Pulpulpul, pienen koiran viisaita touhuja :D

Mun koirat menee veteen vain omin jaloin... ne ei sinne hyppää..tai siis:)

 
 
Tipi ei voinut jäädä tässä(kään) asiassa kakkoseksi..(se ponnistaa puunrungon päältä, jos joku ihmettelee kuin se hyppää vedestä) Jos Tipi olisi ihminen, se olisi niin maailman huonoin häviäjä;)


Onnellinen lilluja!
 
Maailman huipulla, tai ainakin Komio-vuoren:)
 
Reippaan retkeilijän hymy ei hyytynyt :D
 
Pienet ja sievät! Tää taitaa olla Ryssävuoren huipulta...
 
Kaneli, Sani, Tipi, Saana ja Tilli. Ryssävuori valloitettu:)
 
Puolessa välissä ollaan:) Lammen/järven nimeä en enää muista...
 
Eväs- ja huilitauko:) Tässä vaiheessa oltiin taivallettu 6,5 tuntia.
 
Ja sieltä, metsän keskeltä, löytyi myös lehmälaidun:) Siellä ne ammuu taustalla, vaikka kuvassa onkin vaan kolme pientä paviaania ;)
 
 
Kuvailuhetki Luutasuolla...
 
 
Eräänlainen evästauko ;)
 
Kaikista kauneimmat posetuskuvat tulee, kun ne vaan hetkeksi seisahtuu katselemaan jotain:)
 
Söpöstellen!
 
Tulkaa jo!
 
Etujoukot:)
 
Kotoa lähdettiin klo 11 ja takaisin kotona oltiin klo 22 :D Koska muulloin on aikaa käyttää koko päivä lenkkeilyyn paitsi lomalla? No ei koskaan:) Jatkamme nautiskelua!
 
Minullakin oli hauskaa!! :)
 
 

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Tokon SM-kisat nähty ja kisattu:)

Terkut lomalta! Ihanaa on :)



Ekaa lomaviikkoa siis vietellään ja kerrassaan kivaa on ollut! Kerrassaan kiva oli myös meidän loman-aloitusreissu Pieksämäelle TOKOn SM-kisoihin! Perjantaina "karkasin" jo kahdelta töistä ja neljältä startattiin kohti viikolopun koitosta:) Autoseurueeseen kuului mun ja Sanin lisäksi Leena ja Danny-bortsu, Mikaela ja Taavi-sheltti sekä Laura ja pommit Roope ja Pilvi. Neljän tunnin matka hurahti nopeasti kivassa seurassa ja päästiin viettämään iltaa kauniiseen järvenranta mökkimaisemaan:) Mökillä meitä vastassa oli Miia ja colliet Rilla ja Teppo, Liisa ja cane corso Caro sekä Kati ja collie Emma. Koirat tuli kaikki hyvin toimeen keskenään, joten tunnelma oli leppoisa.Vietettiin iltaa syöden, saunoen ja uikkaillen, oli mukavaa:) Kiitos kaikille vielä mahtavan kivasta seurasta ja Miialle majoituksen tarjoamisesta, oli niin luksusta:)

Kisapäivä aukeni aurinkoisena ja helteisenä...Kisat + helle, ei ehkä se kivoin yhdistelmä!! Viilennysloimi ja energiajuomat matkaan sekä reipas ja iloinen asenne, näillä eväin me lähdettiin kisaamaan, miun kolmansiin ja Sanin ekoihin sm-kisoihin:)

VOI-luokka oli jaettu kolmeen kehään, joista ensimmäisessä paikallaanolo. Oltiin järjestyksessä 25. voi-luokan koira, joten kisapaikalle saavuttuamme kävin kävelemässä Sanin kanssa pikku lenkin, kastelemassa neidin ja loimen viilennyspisteessä sekä hakemassa itselleni aamupala sämpylän. Takaisin tullessa kysäisin paikkamakuukehän sisäänheittäjältä, että missähän vaiheessa kehä on? "Pikkasen" tuli kiire, kun kuulin, että ollaan seuraavassa ryhmässä. Enpähän ehtinyt muuten jännittää yhtään:D Ja onneksi paikallaoloon ei koiraa kauheasti tarvitse viritellä, joten numeroliivi vaan päälle, palkkanamit valmiiksi, koira mukaan ja me oltiin valmiita:) Paikallaolon tuomaroi Ralf Björklund.

Sani meni hyvin käskystä maahan, mutta kun sanoin paikka, niin pongahti istumaan. Uusi käsky ja nyt onneksi jäi makaamaan.

Paikallaolon pisteet 10. Eli tuomari ei nähnyt meidän alun sähellystä. En valittanut! Itse paikallaolo sujui pisteistä päätellen oikein hyvin.

Seuraavan kehän tuomaroi Kaisa Poutanen. Liikkeinä oli seuraaminen, luoksetulo, hyppynouto ja tunnari. Seuraamiskaavio oli normaalia lyhyempi (oli ollut kuulemma myös alo- ja avo-kehissä). Iso hatunnosto, että tuomarit (vai liikkeenohjaajat?) huomioivat helteisen sään ja antoivat koirille hieman helpotusta. Tosi hienoa koirien ehdoilla menemistä! Helteen sietokyky ei kuitenkaan ole mikään opetettavissa oleva asia! Ja tässä meidän pisteet tästä kehästä:

Seuraaminen 8 (Muistaakseni ihan ok seuraamista. Yksi perusasento oli hidas ja Sanihan edistää...en muista oliko jotain muutakin?)

Luoksetulo 9 (Oikein hyvä. Tosi nätit ja täpäkät pysähdykset. Hieno Sani!)

Hyppynouto 7 (Pälli ohjaaja heitti kapulan niin pitkälle, että se melkein vieri ulos kehästä. Onneksi pysyi kuitenkin kehän sisällä, mutta meni niin syrjään, että Sanin tullessa takaisin, oli pakko antaa uusi hyppy-käsky, muuten olisi juossut hypyn ohi.)

Tunnari 0 (Toi oikean, mutta käytti sitä ennen yhden väärän suussa. Tätä ei ole esiintynyt treeneissä enää aikoihin, mutta kisatilanne on vaan niin eri..)

Kokonaisvaikutus 7 (haukkui taas liikkeiden välissä jonnin verran..siitä varmaan ainakin meni pisteitä...)

Tunnarin mentyä nollille tiesin, että ykköseen meillä ei ole enää mahdollisuutta. Ei näillä tuomareilla eikä tällä osaamisella! Mutta se ei haitannut yhtään! Olin vaan ihan super-super iloinen siitä miten hienosti Sani toimi ja tsemppasi helteestä huolimatta!! Mun ihana tokokaveri!!!

Vikan kehän kanssa kävi vähän tylsästi... kun meitä edeltävä koira tuli kehästä, niin kehäsihteeri ilmoitti, että tässä välissä 25 minuutin tauko. Eikö näitä taukoja olisi oikeasti voinut merkata jo kisakirjeeseen? Siis, että minkä numeron jälkeen pitävät ne! No onneksi Sanin virittely on suht helppoa, joten yksi turha virittely siellä välissä ei sinänsä haitannut, olisi vaan ollut reilumpaa tietää etukäteen... Vikaan kehään mentiin taas Ralfin arvioitavaksi ja tässä pisteet:

Ruutu 7 (Meni hienosti keskelle, josta käskytin suoraan maahan. Mutta lopussa tuli vahingossa seuraamaan mun oikealle puolelle. Hups, tää loppu-osan treenaus jäikin vähän pienelle, kun keskityttiin treeneissä enempi vaan tuohon ruutuun menoon)

Liikkeestä istuminen 9,5 (olin ihan varma, että nollataan tää liike, kun kehän ulkopuolella ei meinannut istua millään vaan jäi aina seisomaan, mutta kehässä hieno istuminen. Hassu koira!)

Metallinouto 8,5 (Aika kevyt puruote ja palautti hitaampaa kuin haki...pakko nyt etsiä meidän metallikapula jostain ja treenata tää paremmaksi)

Kauko-ohjaus 6 (Ekan vaihdon nousi vasta tokalla käskyllä ja seisomisesta valahti kaksi kertaa istumaan ennen aikojaan. Juma, että toi 5 sekunnin vaihtoväli on meille vaikee. Sani kerkii aina kokeilla siinä kaikkea. Katseli myös vähän väliä mitä muissa kehissä tapahtuu, joten virekään ei ollut enää parhaimmillaan)

Kokonaisvaikutus 8 (haukahteli jälleen...)

Kokonaispisteet oli 227p eli VOI 2-tulos. Sijoitus oli 16./47. Voihan Saniainen minkä teit, meidän parhaat pisteet tähän mennessä ja ne tulee tuollaisissa olosuhteissa!! Eikä edes ne pisteet vaan se kaikki muu! Miten tuo koira toimi, vaikka oli isot kisat, pitkä päivä, liki 30 astetta lämmintä.. Ei voi mitään, mua hymyilyttää:)  Mun rakas pieni ketunpoika *sydän*

Viisas ja niin mahrottoman söpökin :D

Kokeessa tuli aika hyvin selville mitä kaikkea tarttee nyt treenata. Mutta mä olen lomalla ja varmaan vähän kajahtanut tästä kaikesta helteestä...ilmoitin Sanin kokeeseen parin viikon päähän:D Niin jännää, treenailut jatkuu....