perjantai 28. syyskuuta 2012

Kisoja, aksaa, tokoa...

Viime sunnuntaina käytiin Tampereella asti agilitykisoissa. Janakkalassa(eli lähempänä) ois ollu samana päivänä kisat, mutta kun joku missas vikan ilmopäivän niin...;) Tuomarina kisoissa oli Pertti Siimes ja radat oli oikeen kivat ja helpot:) Mut sen verran piti molemmilla radoilla sössii, et saatiin meijän nollaputki katki...Hyppikseltä 10 (kepit tokasta välistä sisään ja hypystä ohi). Molemmat ohjaajan mokia, niinkuin yleensä ja aina;) Agiradalta 5 (jälleen yhden hypyn ohitus) ja sijoitus muistaakseni 4. Agiradalla Tipi lisäksi ekan kerran ikinä kisoissa jätti pysähtymättä An kontaktilla(juoksi vaan läpi) ja mä olin niin hämmentynyt moisesta, etten edes palauttanut vaan jatkettiin vaan rataa...Hmm, mikään ei taida olla niin varmaa kuin epävarma..:O No virheitä sattuu ja kun mä kuitenkin mokailen alvariinsa, niin onhan se vallan reilua, että Tipikin joskus:D

Torstaina(siis viime viikon) meillä oli kesäkauden vikat ohjatut aksat. Ihan kivoja treenejä ollut, pitkiä ja vaikeita, mutta kehittäviä:) Hauska on ollut huomata, että vaikeatkin jutut onnistuu suurin osa:) Piipa on aikas taitava epeli :) Vikat treenit on aina jotenkin haikeet ja ihan eniten jään kyllä kaipaamaan meijän ihan parhaita treenikamuja: Mikaelaa, Taoa ja Taavia ja niitä aina enempi vähempi pitkäksi venähtäneitä jäähkälenkkejä(ennätys taitaa olla 2,5 tuntia) :D Kiitos Miksu ja pojat, toivottavasti nähdään taas pian treenin tai lenkin merkeissä:)

Heti perjantaina jatkettiin aksailua ja ojangossa jälleen:) Meillä oli ESS workshop aiheella: irtoaminen. Kouluttajana jälleen Kallioniemen Heli. Ihan super-mahtavan-kivat treenit!! Mä niin tykkään treenata juttuja, joissa koira saa paahdattaa täysiä, se on musta aksaa parhaimmillaan:D Meitä oli paikalla 3 ja aikaa 2 tuntia, joten kerrankin oli ruhtinaallisesti aikaa treenata:) Tehtiin pikku pätkiä ja harjoitteet vaihtui koko ajan. Ja näinkin lyhyessä ajassa saatiin hurjan paljon kehittymistä aikaan:) Piipa irtosi treenien edetessä aina vaan paremmin ja kauempaa, vaikka radat ja harjoitteet muuttuikin koko ajan.  Heli sanoi, että tällaisia pitäisi oikeasti treenata joka viikko, tekniikkatreenien ohessa tai erikseen ja mä oon niin samaa mieltä!! Kiitokset Helille ihan huisan kivoista treeneistä!!

Saanan ja Sanin ohjatut tokot loppui pari viikkoa sitten. Mutta onneksi meillä on treeniryhmä talveksi, ehkä kaksikin:) Molemmat on omatoimi treenejä, jossa paikalla myös kokeneita ohjaajia, keneltä voi kysellä tarvittaessa apua. Ja molemmat on halleissa, joten ei olla sään armoilla. Tosi mahtavaa, saadaan häiriötreeniä ja pystyn treenaamaan fiiliksen ja tarpeen mukaan milloin kenenkin kanssa..jospa saisin Piipallekin alo-liikkeet kuntoon syksyn aikana:)

Sanin tunnarille on tapahtunut jotain, en tiedä mitä, mutta se toimii!!! :DDD Tuon viimeisimmän kokeen jälkeen, ollaan tehty pelkästään onnistuneita treenejä! Aluksi käytti aina etsiessään vääriä suussa ennenkuin löysi oman, mutta se väheni koko ajan ja nyt ollaan jo saatu tehtyä useampi onnistunut treeni, koskematta yhteenkään väärään:D Tää ois kyllä oikeesti kuohuvan paikka!!! Niiiin kauan me ollaan tän liikkeen kanssa väännetty ja tuskailtu. No sitten kun sama onnistuu myös kisoissa niin siten kyllä kilistellään:)

Ruudun kanssa tehdään hahmotusharjoituksia ja ihan hirmu hyviä onnistumisia ollaan saatu. Tää metodi tuntuu toimivan Sanilla! Ollaan otettu jo kisapituuksilla ja hyvin toimii:) Lisäksi treenataan nyt mini-ruudulla, jotta oikean paikan löytäminen on Sanille helpompaa. Toimii!!! Ja hyvä, että toimii, koska mä oon taas kerran ollut niin yllytyshullu...Kaveri sai mut yllytettyä ilmoomaan Sanin kokeeseen, itseasiassa kaksiin, et tässä sitä taas ollaan:D Odotan jo aika innolla;)

Olipahan taas pitkä päivitys ja ihan höpöttelyä vaan:D

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ruottin reissu

Mun päätös pitää loppuvuosi näyttelytaukoa kesti sitten just siihen asti, kun kaveri kysyi, että lähdettäiskö Ruotsiin näytelmiin:D Pikainen tarkastus, että sopiiko työnantajalle, sopi! Joten eikun ilmot menemään ja reissua oottelemaan...Ruotsin näytelmiin ilmoominen on muuten helppoa ku heinänteko, not! Mut siitä selvittiin, with a little help from my friends;) Tytötkin osallistui matkavalmisteluihin...aloittamalla MOLEMMAT karvanlähdön pari viikkoa ennen reissuun lähtöä!! Eikös kaikki kunnon näyttelykoirat tee juuri näin;)

Torstaina "karkasin" töistä vähän normia aikaisemmin, että päästiin ajoissa matkaan, eka pitstop: Turun satama. Auto laivaan ja matka kohti Tukholmaa oli alkanut:) Liittäisin tähän kuvan meidän reissukokoonpanosta, jos mulla olisi sellainen..mutta kun ei ole niin kerrottakoon, että meitä oli siis Leena kera bortsuneiti Lucyn ja mulla sitten Sani ja Tipi.

Laivamatkat oli tosi piece of nakki:D Typsyt touhotti mennä laivan ihmisvilinässä, kuin olisivat olleet normi iltalenkillä:D Koko poppoo tuli myös hienosti juttuun keskenään, joten elo hytissäkin sujui rauhallisesti. Rennot reissaajat! Mun iltapalan hakureissu oli kyllä varsin mielenkiintoinen, kun kassalla myyjä totesi, että "voileipä vaatii henkkarin". Ei auttanut kuin kaivaa ajokortti esiin...:) Kerrassaan erikoisia leipiä viikkarilla, mutta onhan se kiva näyttää nuorelta, tosin enhän mä tiedä mikä sen leivän ikäraja on:D ja jos joku jäi miettimään, niin se leipä maistui...no leivälle;)

Aamuvarhaisella saavuttiin Tukholmaan ja siitä matka jatkui kohti Sandvikeniä, näyttelypaikkaa. Vaikka meillä oli reitti apuna kolme navigaattoria (varalta jos kaksi menee rikki:)), kartta ja kirjalliset ohjeet, niin silti onnistuttiin eksymään:/ Enpä muuten tiennyt, että Tukholmassa on niin jumalattoman paljon tunneleita, siis ennen tätä;) Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin...tie E4 löytyi ja päästiin matkaan kohti näyttelypaikkaa.

Näyttelypaikalle saavuttiin koko matkan jatkuneen sateen saattelemana. Ja se sade jatkuikin sitten hela dagen...Ei tartte olla mikään rankkasade, että kastelee, pienempikin  ripsuttelu on varsin tehokas, kun sen kastelemaksi joutuu tunti tolkulla. Hiphei ja heja, heja Gore-tex kengät ja vedenpitävä takki:)

Shelttejä oli ilmottuna molemmille päiville reilu 60. Perjantain tuomari oli Richard Paquette, Kanadasta.

Itse kehä suoritus ei mennyt ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan, kun Leenan ja Lucyn kehä osui just shelttien avo-narttujen aikaan. Bongasin kehänlaidalta muutamia suomalaisia ja onneksi sheltti-ihmiset on niin kovin ystävällisiä ja auttavat tuntemattomiakin:) Joten Piipalle löytyi handleri:) Isot kiitokset vielä Sannalle!!! Sanna kehui kovasti miten hienosti Tipi esiintyy ja tarjoutui esittämään sen myös yksilöarvostelussa:) Hienosti meni yhteistyö ja Piipa keskittyi täysin esiintymään uuden handlerinsa kanssa, vaikka totuuden nimissä kyllä se "vähän" possuili liikkeissä:)

Neiti ei meinaan ollut sitten yhtään vieraskorea, vaan liikkeitten aikana nokka viisti maata nameja etsien ihan niinkuin munkin kanssa. Yhteen kohtaan neiti jumittui niin totaalisesti, että tuomarikin tuli katsomaan mitä siellä maassa oikein on...? Jotain nameja? hää sieltä sitten poimi pois. Pieni ahne-possu sai EHn ja seuraavanlaisen arvostelun:

Nice balance and proportions. Very nice head and expression. Nice body, except narrow in front. Adequet movement. Coat is spars? with no undercoat.

Sania "vähän" ällötti märkä nurmikko ja Sanikaan ei liikkeitten osalta esittänyt mitään parastaan:) Mokoma hienohelma, jos kyse ois ollut agilitykisoista, niin ei tasan ois märkä nurmikko haitannut menoa pätkääkään;) Sanin arvostelu näytti tältä:

Nice balance and proportions. Nice expression and animalion? Could have better shoulder laid back. Good topline. Good coat.

Ilma oli koko päivän ollut niin tasaisen epämiellyttävä, että kun meijän koiruudet oli kehässä käyneet, niin me startattiin saman tien hotellia kohti. Iltaa kohti sade vaan yltyi ja jatkui läpi yön ja seuraavan aamun. Päiväksi sentäs laantui "vaan" pieneksi tihutteluksi:) Näyttelypaikka oli muuttunut yön aikana melko järkyn näköiseksi...

Kuva meidän teltan edustalta...siihen oli ilmestynyt lampi:)

Tää kehä ei enää lauantaina ollut käytössä, sattuneesta syystä...;)

Tääkin kehä oli käyttökelvoton


Tuonne olisi ollut "ihana" viedä joku pieni valkoinen esiintymään;)


Aamusta kun saavuttiin näyttelypaikalle, siellä oli jo pari autoa juuttunut tukevasti mutaan:( Meijät onneksi ohjattiin eri paikkaan parkkiin. Päivät kuluessa kehät muuttui aina vaan mutaisemmiksi. Tuli ihan elävästi mieleen sawo-show neljän vuoden takaa;) Koirat oli kyynäriä myöten mudassa ja Tipillä myös kuono, koska se taas kulki nokka maassa nameja etsien:O Tuomarina oli ruotsalainen Paul Stanton ja hällä harjoitusarvostelija. Varmaan tuosta harjoittelijasta johtuen arvostelut kesti toooosi kauan:) Katsoin kellosta, että tuomari tutki koiria pöydällä n.4-5minuuttia per koira. Aikataulut venyi ja paukkui. Hirmusti kyllä harmittaa, että osaan ruotsia niin huonosti, koska tutkiessaan tuomari koko ajan selitti harkoittelijalle kaikenlaista. Siinä olisi voinut saada aika lailla kattavamman arvostelun koirastaan, jos vaan olisi ymmärtänyt kaiken:)

 Piipa sai jälleen EHn ja seuraavanlaisen arvion

Bra storlek och kroppslängd. Stora dock välburna öron. Träng underkäke. Väl utfyllt nosparti. Behöver lite mer benstomme. Utmärkt hals. Behöver mer vinklar fram, något kort brant kors. Bra pälskvalitet dock unfälld ey bra i färgen som ser gråutist för blå. Ganska bra steg. Visat väl.

Tuosta yhdestä lauseesta ei oikeen saa selvää, mutta mitä ilmeisimmin väri ei miellyttänyt:P



Sanille myös EH ja arvostelu näytti tältä:

Bra storlek. Tillräclig kroppslängd. Fina öron. Skallen kunde vara lite bredare och plattare. Fina ögon, bra pigment. Tillräklig hals. Tillräklig förbröst. Brant skuldra, aning flata revben. Goda vinklar bak. Utmärkt pålskvalitet. Behöver mer harmoniska och kraftfulla sidarörelser. Behöver mer tid.

Toi vika lause on kyllä hupaisa. Tuomari kysyi Sanin ikää ja sanoin, että 7 vuotta. Mitenhän tuomarisetä ajatteli, että 7-vuotias vielä kehittyy:) Ehkä turkki vähän hämäsi tai siis sen puute...


Kameraa en kaivanut koko viikonloppuna laukustaan. Nää kuvat on otettu kännyn kameralla, niinkuin laadusta varmaan huomaa;) Kehän jälkeen oltiin kaikki aivan mutaisia, mulla meni kaikki vaatteet takkia myöten pesuun...Ihan parasta oli kun pääsi autoon vaihtamaan verkkarit päälle:D Näyttely jatkui vielä sunnuntaina, mutta ei meidän osalta, kun suunnattiin lauantai illaksi laivaan ja kohti kotia:) Sää tiedotusta kuunnellessa (sadetta luvassa) ei kyllä harmittanut yhtään:)

Ilmojen kannalta reissu oli aika kamala ja tuloksetkaan ei kovin kummoiset olleet, mutta on se kumma miten paljon loistava seura korvaa:D Kiitos Leena ja Lucy!! Aivan huisan kiva reissu kaikesta huolimatta!!! Hej då Ruotsi, oli kiva käydä!!

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Mitä kylvää sitä saa niittää :)

Tää sanonta päti enemmän kuin hyvin meidän tän päiväiseen tokokokeeseen:) Oltiin kisaamassa Paimiossa, tuomarina Tiina Heino. Olin jälleen kerran luottanut "hiukan" liikaa omaan ahkeruuteeni treenamiseen suhteen, joten sain tälläkin kertaa lähteä kisoihin puolivalmiin koiran kanssa...No tulosrivi oli juuri sellainen kun olisin voinut etukäteen veikata..Sen mitä Sani osasi, se teki. Ja ne epävarmat jutut oli epävarmoja myös kokeessa. Mun suurin tavoite ennen kisoja oli, että vire pysyisi koko kokeen ajan ja tämä onnistui hyvin! Sille iso jeee:) Tässä pisteet selitysten kera:

Paikalla makaaminen 8 (ekaa kertaa mua hiukan jännitti, että pysyykö Sani paikallaan, kun tuuli paukutti ja rieputti toimitsijoiden telttakatokseen kiinnitetty isoa pressua varsin äänekkäästi koko paikallaolon ajan. Sani ei paukkuja pelkää, mutta kun ei tuollaista häiriötä olla ikinä treenattu, niin...sen verran taisi vaikuttaa, että oli kuulemma hiukan kääntynyt vinoon, josta suoristi yrittäessään napata ohi lentäneen ampiaisen, sen jälkeen oli vielä kerran hieman liikahtanut. Ikinä ennen ei ole paikalla olossa liikahdellut, joten pistän, ainakin toistaiseksi, moisen liikehdinnän pressun syyksi;))

Seuraaminen 7,5 (edisti reilusti koko seuraamisen ajan ja pari ilohaukahdusta. Omaan makuun ei niin intensiivistä mitä treeneissä, mutta kivaa iloista tekemistä)

Liikkeestä istuminen 0 (jäi seisomaan, en tiedä miksi, koska treeneissä tää on erittäin varma liike! Ainut liike joka yllätti...)

Luoksetulo 9 (Tuomari ei selittänyt miksi pistevähennys ja ei oo videota, mutta oisko jompi kumpi pysähdys sitten saanut olla inasen napakampi, en tiedä?)

Ruutu 0 (Lähti eka käskyllä muutaman metrin päässä olleen kehänauhaa paikallaan pitäneen tiiliskiven luo. Uusi käsky, jolla lähti vähän diipadaapa -laukalla ruutua kohti. Hetken jo mietin, että meneekö neiti oikeasti ruutuun, mutta kaarsikin ruudun vieressä olleen kehänauha tiiliskiven luo. Kutsuin pois.)

Hyppynouto 9 (en tiedä mistä piste lähti?)

Metalli 10 :)

Tunnistusnouto 0 (Toi oman, mutta käytti sitä ennen varmaan kaikki muut suussa)

Kauko-ohjaus 0 (Ekalla seiso-käskyllä katseli viereistä EVL-kehää, joten ei kuullut eikä noussut, muut vaihdot hyvät, paitsi istumasta seisomaan noustessa sekotti tokon ja koiratanssin ja menikin kumarrus asentoon, meinasin purskahtaa nauruun:D Tuomariakin nauratti:))

Kokonaisvaikutus 8 (Tuomari sanoi, että koira kyllä haluaa tehdä, se ei vaan aina ihan tiedä mitä sen pitää tehdä:))

Pisteet 144 ja VOI0. Vaikka pistesaldo jäikin pieneksi, niin oon ihan hirmu iloinen, että käytiin kokeilemassa. Jäi tosi hyvä fiilis! Viilattavaa riittää, mutta mitään super-isoja ongelmia en koe, että meillä on. Toistoja, varmuutta, häiriötreeniä ja yleensä vaan ahkerampaa treenailua!! Siinä se tie onneen uskoisin:)

Oli myös kiva nähdä Tipin puoliveli Surku tokohommissa, kyllä olikin kertakaikkisen ihanan iloista menoa:) Ja Marialle vielä iso kiitos hyvistä vinkeistä!! Tuli niin paljon uutta ajateltavaa ja uusia ideoita ja ahaa-elämyksiä tuleviin treeneihin!! Kirjailen ne tuonne treeniblogin puolelle vielä tarkemmin, mutta tiivistettynä jatkossa aion palkata enemmän ja yllätyksellisemmin:)

Että sellaset kisat. Tekisi niin mieli jo kattella kalenterista seuraavat kisat, mutta jospa nyt hetki maltetaan treenata:)

Piipasen kanssa ollaan myös tokoiltu itseksemme aina silloin tällöin. Tässä pientä pätkää meidän osaamisesta tällä hetkellä:) Lisähuomautuksena: siinä lopussa tarkoitus oli heittää pallo koiralle, EI pallolla koiraa...:P

Piipan tokovideo

Ja sit vähän pennuntuoksua tähänkin päivitykseen..





Torstain vapaapäivän kunniaksi kävin halittelemassa tollasia ja sit siellä oli tämmösiäkin pikku muruja


Oijoi, kun oli ihania pikku hännänheiluttaja pusuttelijoita!! Näin myös Sanin Barbi-äidin samalla:) Vauhdikasta oli äiskän 9vee meno ja niissä on Sanin kanssa kyllä tosi paljon samaa, niin ulkonäössä, luonteessa kuin eleissäkin! Yhtä ahneitakin ovat:) Kiitos vielä Porvoon suunnalle kivasta torstai päivästä!!

Mulla on meijän Ruotsin reissun raporttikin tekemättä, mutta nyt en jaksa enää alkaa siitä kirjuutella. Seuraavassa päivityksessä sitten:)